Inhouse Advies, training, counselling & coaching

alles in 1 waarmee jouw  medewerkers mentaal gezond blijven en continu blijven professionaliseren

Een Inhouse Expert is voordeliger en duurzamer maar biedt evenveel expertise

Met al een paar uur per maand ondersteuning van een Inhouse Expert kan er grote gezondheidsvoordelen bij jouw personeel bereikt worden.

De inhouse expert biedt structureel (wekelijks en/of maandelijks) de nodige trainingen en counseling- en coachingssessies. Om duurzame gedragsverandering te bewerkstelligen is er een basisMiddels het ontwikkelen van work- en flowcharts wordt er een duurzaam karakter aan gedragsverandering gegeven.

Het grote voordeel is dat de organisatie geld bespaart omdat er een ‘hagelschot’ aan losse trainingen inkopen voorkomen wordt.

Daarnaast, door het bieden van op maat afgestemde ontwikkelingsmogelijkheden middels trainingen en (groeps)counseling, ‘verdien’ je ook op de volgende vlakken;

 • Je houdt jouw personeel bevlogen
 • De klantenwaardering verhoogt
 • Ziekteverzuim verlaagt
 • Verloop binnen de organisatie vermindert.

Kortom; enkel met het structureel bieden van ontwikkeling op maat blijft je personeel vitaal en geestelijk gezond!

Waarmee helpt een Inhouse Expert?

Mogelijke trainings, counselling en & coachings onderwerpen kunnen zijn;

 • Hoe ga je effectief en adequaat om met stress?
 • Hoe voorkom je een burn-out?
 • Hoe behoud je balans tussen je werk- en privéleven?
 • Hoe ga je om met thuiswerken?
 • Hoe werk je effectief en adequaat thuis?
 • Hoe ga je om met online werken?

Maar ook op het gebied van professionalisering;

 • Hoe geef je effectief en adequaat feedback?
 • Hoe ontvang je  professioneel feedback?
 • Hoe geef je (persoonlijk en/of coachend) leiding op een manier die bij jou past.

TRAINING (on- en offline)

110,- / p.u. ex btw
 • Ontwikkelen en opzetten van online trainingen op maat die ongelimiteerd toereikend zijn
 • Ontwikkelen, opzetten en geven van op maat en op behoefte afgestemde trainingen

Voor jouw gehele personeel is de online ondersteuning middels een privé platform beschikbaar. Dit stelt jouw personeel in staat om 24/7 online aan de slag te gaan met het programma.

De offline (dag)trainingen zijn ook in te delen in dagdelen en is zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds in te plannen. 

De invulling van training is op maat. De trainingen kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op  professionele ontwikkeling, vitaliteit, ontspanning en stress-management. 

Een greep uit de trainingen zijn; stress(preventie), stress-management, omgaan met weerstand, feedback geven, feedback ontvangen, jezelf als instrument inzetten, blinde vlek verkleinen en gesprekstechnieken.

COUNSELLING & COACHING

110,- / p.u. ex btw
 • Een op een counseling(trajecten)
 • Counseling op de werkvloer

Personeel kan dusdaning ondersteuning nodig hebben dat het effectiever is om middels een counselingtraject dit te bieden.

Elk personeelslid heeft te maken met problemen die van invloed zijn op het werkleven en vice versa. 

Counselling & coaching is bijvoorbeeld zeer effectief bij ontwikkeling op het gebied van (coachend) leiderschap en stress(mangement).

Counselling wordt concreet, praktisch en oplossingsgericht ingezet om eventuele belemmeringen en/of negatieve denk- en gedragspatronen te doorbreken. 

De gesprekken zijn op locatie mogelijk, maar ook in de praktijk of middels beeldbellen. 

ADVIES & ADMINISTRATIE

67,- / p.u. ex btw
 • Opzetten van functieprofielen
 • Ondersteuning tijdens sollicitatiegesprekken
 • Opzetten en optimaliseren van een duurzaam ontwikkelingsprogramma
 • Ontwikkelen van workflows en flowcharts
 • Structureel en organisatiebreed interne communicatie hoog houden

Het enkel bieden van losse trainingen en trajecten zorgt niet altijd voor duurzame gedragsverandering.

Dit kan komen omdat de basiskern niet mee veranderd. Zoals flow- en workcharts die niet aangepast zijn of personeel meenemen in de veranderde organisatieregels.  

Een inhouse expert heeft die nodige helicopterview waardoor verandering op meerdere lagen in de organisatie toe te passen is. 

Maar ook om te kijken of de functieprofiel nog aansluit in de praktijk en hoe neem je effectief een sollicitatie af. Of als je enkele een co-piloot tijdens de sollicitatie nodig hebt. 

 • Ben jij die werkgever die..

  Kleine groep personeel in dienst heeft, een lage opleidings- of ontwikkelingsbudget voor jouw gehele personeel heeft, hoge verloop van personeel ervaart, het belang van gezond personeel inziet, wilt stoppen met een hagelschot aan training en counseling die geen duurzaam gedragsverandering teweeg brengt of gezond personeel hoog in vaandal heeft staan.

 • Waarom zou dit voor jouw interessant zijn?

  Wellicht wil je wel investeren een in vitale basis van jouw personeel. Maar de financiële opsomming van individuele trajecten, jaarlijkse trainingen, persoonsgebonden ontwikkelingsbudgetten kost gewoonweg te veel geld of de kosten baten afweging staat niet in balans.

 • Hoe werkt het?

  Elke werkgever heeft andere behoeftes voor zijn personeel. Het programma blijft dan ook maatwerk. Daarom is het mogelijk om de afgenomen uren flexibel in te zetten. Zo heb je altijd een optimale afstelling dat volledig aansluit op de behoeftes van jouw personeel. 

Voordelen gezond personeel

Wanneer de werkgever voldoende investeert in personeel, blijft personeel vitaler, productiever, organisatie is winstgevender en zijn de klanten tevredener.

Uiteraard wijzen tal van wetenschappelijke onderzoeken uit dat organisaties met gezond en vitaal personeel een lager ziekteverzuim en verloop van personeel hebben.  

Maar 12% voelt zich bevlogen in zijn werk

Wist je dat maar 12% van personeel zich bevlogen voelt zijn werk? Hierdoor is de kans op ziekteverzuim tot en met overspannenheid en burn-out behoorlijk groot. Het balans tussen energiegevende werkzaamheden en draaglast en energievretende taken is dan volledig weg. 

Bevlogen personeel voelt zich door de werkgever gezien en heeft voldoende vitale ondersteuning en daarmee draagkracht om (langdurig) uitval te voorkomen.

Redenen van (langdurig) ziekteverzuim en verloop

(Hoog) ziekteverzuim en verloop ligt veelal aan de volgende factoren; tijddruk, onregelmatig werken, personeel maakt meer overuren dan voorheen, de deadlines nemen toe, er wordt vaker werk mee naar huis genomen (zoals e-mailts blijven checken en telefonische bereikbaarheid) en er zijn meer taken bij gekomen. Daar komt bij dat personeel nog steeds een balans aan het zoeken is in de omgang van de digitale wereld waarin we zitten. 

Ook beroepen met de volgende randvoorwaarden zijn een risico voor (langdurig) uitval; onregelmatige (lange) werkdagen en/of een hoge mate aan klantencontact? 

Q&A

Ja dat mag. Je ontvangt heel veel flexibilieit. Binnen een kwartaal mogen de uren worden opgeschoven al dan niet verschoven worden. Hierdoor haal je al het mogelijk uit jouw gereserveerde uren. 

Een van de voordelen is dat je bijvoorbeeld goedkoper een training voor jouw personeel kan verzorgen. I.p.v. ruim duizend euro voor een trainingsdag betaal je door je opgespaarde uren een stuk minder. Of heb je een groter project op de planning staan? Dan kan je hiervoor de uren inzetten. 

Nee, er zit geen limiet aan want er wordt gekeken naar het besteedbare uren.

In verband met het behouden van een kwalitatieve training kunnen er maximaal 12 personeelsleden deelnemen per training.

Afhankelijk van de gewenste uren zal de offerte worden berekent. De volgende uurtarief wordt aangehouden: €110,- ex btw. 

Het contract loopt per drie maanden. Mocht dit niet passen bij jouw wensen en behoeftes bestaat de mogelijk om in gesprek te gaan over de mogelijkheden.