Wie zijn we

Versie 0.1
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 11-11-2019.

Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren. Zo snapt u precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van GOB Leiden, onderdeel van Novum Sensus. U dient zich ervan bewust te zijn dat GOB Leiden niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren.

GOB Leiden respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Ons website-adres is: https://gobleiden.nl.

Welke persoonlijke data we verzamelen en waarom we het verzamelen

Wat is een cookie?
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Gebruik van permanente cookies
Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Tracking cookies van onszelf
Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Cookies uitzetten

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar u kunt uw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser. U kunt er voor kiezen om cookies uit te schakelen. Dat doet u door gebruik te maken de mogelijkheden van uw browser. U vindt meer informatie over deze mogelijkheden op de website van de aanbieder van uw browser.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van uw e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien u dit gebruikt. De privacybeleidspagina kunt u hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat uw reactie is goedgekeurd, is uw profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van uw reactie.

Media

Als u een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet u voorkomen dat uw afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Communicatie

Wanneer u e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk uw vragen te verwerken en uw verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van GOB Leiden. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Cookies

www.gobleiden.nl plaatst cookies bij bezoekers. Dat doen we om informatie te verzamelen over de pagina’s die gebruikers op onze website bezoeken, om bij te houden hoe vaak bezoekers terug komen en om te zien welke pagina’s het goed doen op de website. Ook houden we bij welke informatie de browser deelt.

Wanneer u een reactie achterlaat op onze site, kunt u aangeven of we uw naam, uw e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor uw gemak zodat u deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien u onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of uw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra u uw browser sluit.

Zodra u inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met uw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als u “Herinner mij” selecteert, wordt uw login 2 weken bewaart. Zodra u uitlogt van uw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer u een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door uw browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat u hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over u verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en uw interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als u een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics

www.gobleiden.nl maakt gebruik van verschillende technieken om bij te houden wie de website bezoekt, hoe deze bezoeker zich op de website gedraagt en welke pagina’s worden bezocht. Dat is een gebruikelijke manier van werken voor websites omdat het informatie oplevert op die bijdraagt aan de kwaliteit van de gebruikerservaring. De informatie die we, via cookies, registreren, bestaat uit onder meer IP-adressen, het type browser en de bezochte pagina’s.

Tevens monitoren we waar bezoekers de website voor het eerst bezoeken en vanaf welke pagina ze vertrekken. Deze informatie houden we anoniem bij en is niet gekoppeld aan andere persoonlijke informatie.

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

Doeleinden

We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid tenzij we van tevoren uw toestemming hiervoor hebben verkregen.

Met wie we uw data delen

Derden

De informatie wordt niet met derden gedeeld. In enkele gevallen kan de informatie intern gedeeld worden. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Sociale Media

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.”

“De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

Hoe lang we uw data bewaren

Wanneer u een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten u hebt over uw data

Als u een account hebt op deze site of u heeft reacties achter gelaten, kunt u verzoeken om een exportbestand van uw persoonlijke data die we van u hebben, inclusief alle data die u ons opgegeven hebt. U kunt ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van u hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar we uw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spam detectie service geleid worden.

Veranderingen in privacyverklaring

Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Jouw gegevens gebruik wij nooit zonder toestemming voor andere doeleinden.

Het is daarom aan te raden om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens via de website https://autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Aanvullende informatie

Hoe we uw data beveiligen

Beveiliging en opslag persoonsgegevens

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot jouw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door jouw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

Rechten voor persoonsgegevens

Aanpassen/uitschrijven communicatie

Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens
Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser. Ook heeft u het recht om een klacht in te dienen via de website https://autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Uw contactinformatie

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als u vragen heeft over dit privacybeleid van GOB Leiden en specifiek www.gobleiden.nl, of als u meer informatie wilt ontvangen, kunt u ons onder andere benaderen via e-mail of telefonisch.

GOB Leiden
06 14062970

Natalie@gobleiden.nl

Algemene voorwaarden

Artikel 1: Toepasselijkheid
1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, overeenkomsten of offertes met betrekking tot de coaching en training programma’s en tot het uitvoeren van opdrachten van opdrachtgever, uitgevoerd door Gezondheids- en Ontwikkelingsbureau Leiden (hierna te noemen als GOB Leiden), onderdeel van Novum Sensus.
1.2 Door het verstrekken van een opdracht aanvaardt opdrachtgever deze Algemene Voorwaarden.

GOB Leiden: 
gevestigd 
aan de Voorschoterweg 68 
te (2235SH) Valkenburg.
opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon die
als
opdrachtgever aan GOB Leiden 
opdracht verstrekt of wil verstrekken tot het verrichten 
van 
diensten op het gebied van begeleiding, 
training
en interventie in de vorm 
van een programma 
aangeboden
 door
 GOB Leiden;
 als deze diensten
 worden aangeboden aan een
 werknemer, 
waarbij
 de
 kosten worden gedragen 
door 
de
 werkgever, wordt voor
 de toepasselijkheid van 
 deze
 algemene voorwaarden
 ook 
de werkgever als “opdrachtgever”
 aangeduid.
Deelnemer:
 de 
natuurlijke 
persoon
 die daadwerkelijk 
deelneemt aan 
een programma 
van
 GOB Leiden.
overeenkomst: de 
overeenkomst
 die tot stand komt
 op
 de wijze als beschreven in
artikel 
5, en 
waarop deze algemene voorwaarden van 
toepassing zijn.
programma:
 programma op 
het gebied van begeleiding, training en interventies dat wordt aangeboden 
door GOB Leiden en waarop 
deze algemene voorwaarden van toepassing zijn.
1.3 Deze 
algemene voorwaarden 
zijn
 van toepassing 
voor overeenkomsten of
 offerten met
 betrekking
tot de
 programma’s en
 eventuele
 daarop 
volgende opdrachten 
voor
 opdrachtgever. 
Afwijkende bepalingen gelden uitsluitend
 wanneer deze tussen
 opdrachtgever en opdrachtnemer
 schriftelijk 
zijn 
overeengekomen.

 De 
toepasselijkheid 
van 
algemene
 voorwaarden
 van de opdrachtgever
 wordt uitdrukkelijk
 uitgesloten.
1.4 Indien 
en 
voor zover enig
 onderdeel
 c.q.
 enige bepaling 
van
 deze 
algemene
 voorwaarden 
in strijd zou 
blijken
 met
 enige
 dwingen de 
bepaling van (inter)nationale
 regelgeving,
 doet
 dit
 niet af aan 
de 
geldigheid van
 de overige 
bepalingen 
van de
 algemene
voorwaarden.

Artikel 2: Definities
In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:
a. Opdrachtnemer: De aanbieder/verkoper, die deze voorwaarden hanteert.
b. Opdrachtgever: De wederpartij van opdrachtnemer.
c. GOB Leiden-Training: Een training van Novum Sensus.
d. Begeleiding: Een coachsessie georganiseerd door Novum Sensus.
e. GOB LeidenOpdracht: Een door opdrachtnemer uit te voeren opdracht, welke in de meest ruime zin van het woord.

Artikel 3: Inschrijvingen
3.1 Een inschrijving voor een GOB Leiden-Opdracht geschiedt door het inzenden van een door opdrachtnemer verstrekt inschrijfformulier dan wel telefonisch door opdrachtgever aan GOB Leiden die deze opdracht vervolgens schriftelijk bevestigt. Een inschrijving wordt aangemerkt als een uitnodiging tot het doen van een aanbod.

Artikel 4: Aanbiedingen
4.1 Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij opdrachtnemer dit uitdrukkelijk anders heeft vermeld. Alle aanbiedingen zijn gebaseerd op de door opdrachtgever bij de inschrijving verstrekte gegevens, welke door opdrachtnemer als juist worden aangemerkt.

Artikel 5: Totstandkoming van de overeenkomst
5.1 Een overeenkomst komt tot stand door aanvaarding van de opdracht. Deze aanvaarding blijkt uit de schriftelijke bevestiging door opdrachtnemer van het aanbod, dan wel doordat opdrachtnemer een begin van uitvoering heeft gegeven aan de overeenkomst.
5.2 Indien de opdracht aan
 GOB Leiden wordt verstrekt door
 de werkgever van de
 deelnemer, 
komt
 een overeenkomst 
tot
 stand
 door 
een schriftelijke aanmelding die 
is getekend door
 zowel de 
deelnemer 
als 
de werkgever;
 GOB Leiden zal aan
beiden een schriftelijke bevestiging van de aanmelding
 sturen.
 In
 dergelijke gevallen zijn de deelnemer en zijn
 werkgever 
hoofdelijk 
aansprakelijk 
voor nakoming van
 de verplichtingen uit deze overeenkomst.

Artikel 6: Prijzen
6.1 Alle door opdrachtnemer opgegeven prijzen zijn exclusief BTW. De op website van GOB Leiden zijn de vermelde prijzen per persoon en inclusief koffie/frisdrank en trainingsmaterialen inclusief BTW.

Artikel 7: Uitvoering van de opdracht
7.1 Indien de opdrachtnemer niet kan nakomen vanwege omstandigheden die hem bij het tot stand komen van de overeenkomst niet bekend waren, heeft de opdrachtnemer het recht de overeenkomst zodanig te wijzigen dat uitvoering daarvan mogelijk wordt.
7.2 Opdrachtnemer heeft het recht de nakoming van zijn verplichtingen op te schorten indien hij ten gevolge van veranderingen in de omstandigheden die ten tijde van het sluiten van de overeenkomst redelijkerwijs niet te verwachten waren en buiten zijn invloedsfeer lagen tijdelijk verhinderd is om zijn verplichtingen na te komen.
7.3 Is door opdrachtnemer ondeugdelijk gepresteerd, dan leidt dat niet tot een restitutie van de overeengekomen prijs maar zal opdrachtnemer de opdracht opnieuw uitvoeren. Opdrachtnemer zal in dat geval slechts de accommodatiekosten en eventueel nieuwe materiaalkosten opnieuw in rekening brengen.
7.4 Mocht een hernieuwde uitvoering van de opdracht niet mogelijk zijn of is deze wederom ondeugdelijk uitgevoerd dan is de eventuele aansprakelijkheid van opdrachtnemer uitdrukkelijk beperkt tot een bedrag gelijk aan hetgeen opdrachtnemer aan opdrachtgever terzake van die overeenkomst in rekening heeft gebracht, althans had kunnen brengen. Iedere verdere aansprakelijkheid is, voor zover zich hiertegen geen regels van dwingend recht verzetten, derhalve uitdrukkelijk uitgesloten.
7.5 Opdrachtnemer sluit iedere vorm van aansprakelijkheid uit voor schade, die voortvloeit uit of verband houdt met enig onrechtmatig handelen of nalaten of een tekortkoming in de nakoming van een verbintenis door een ondergeschikte of zelfstandige hulppersoon, die door opdrachtnemer bij de uitvoering van de door opdrachtgever opgedragen werkzaamheden wordt ingeschakeld, voor zover zich hiertegen geen regels van dwingend recht verzetten.
7.6 GOB Leiden 
zal
 het programma 
naar 
beste
 inzicht
en vermogen en overeenkomstig de eisen 
van goed 
vakmanschap uitvoeren. GOB Leiden zich
verplicht om haar hoogste niveau
 van integriteit en betrouwbaarheid
 in
 te 
zetten.
Privacy: 
GOB Leiden zal alles in het werk
stellen
de privacy van de deelnemer te garanderen.
 Dit 
betekent
 dat zij over
 de deelnemer alleen 
dat gene
 aan derden zal vertellen 
waarvoor zij
 aan 
de deelnemer toestemming 
heeft
 gevraagd.
Tegenstrijdige belangen: Wanneer
 zich tegenstrijdige belangen voor doen
 in
 de relatie tussen
 GOB Leiden en
 de deelnemer 
zal GOB Leiden in 
overleg met de
deelnemer naar een
 oplossing zoeken
 worden
 waar bij 
de 
belangen van de deelnemer zo 
goed 
mogelijk
 zijn gediend.
Wanneer
 zich
 een conflict
 voordoet, is GOB Leiden ethisch
 gehouden het
conflict bespreekbaar
 te maken en te
 trachten
 dit op
te lossen.
Consequenties: Wanneer GOB Leiden de
 deelnemer tijdens
 het programma onvoldoende
 objectief
en respectvol 
en 
binnen haar
 eigen normen en waarden
 van
dienst kan
 zijn, is 
GOB Leiden
 ethisch 
verplicht
 de overeenkomst op te zeggen.

Artikel 8: Annulering en wijziging door opdrachtgever of deelnemer; vervanging van de deelnemer
8.1 Opdrachtgever kan een opdracht annuleren. Indien de annulering binnen 4 weken vóór de overeengekomen datum van uitvoering van de opdracht plaatsvindt, is opdrachtgever 50% van de overeengekomen prijs verschuldigd. 
Bij 
annulering tot en met 2 
weken 
voor 
aanvang zijn wordt 
100% van 
de kosten in 
rekening gebracht. In alle overige gevallen 
zijn de volledige kosten 
verschuldigd.
8.2 Annulering van een opdracht dient schriftelijk te geschieden.
8.3 Indien
 de bedragen die al zijn
 betaald,
 het verschuldigde bij
 annulering (als bepaald in
 lid 
1) te 
boven gaan, zal
 het 
meerdere 
door GOB Leiden binnen
 10 werkdagen
 na annulering worden terugbetaald 
met 
gebruik van het bankrekeningnummer 
via
 welke
 de betaling is ontvangen. Over terug te betalen bedragen
 wordt 
geen rente 
vergoed.
8.4 In geval van verhindering van een deelnemer is opdrachtgever gerechtigd een vervanger te sturen tot 2 weken voor aanvang van de training.
8.5 Wanneer de deelnemer 
op 
de eerste 
dag van het 
programma
 niet 
verschijnt, wordt 
dit gezien 
als
 annulering.
 Het 
is dan niet 
meer mogelijk aan 
het
 programma 
deel te nemen.

Artikel 9: Annulering of wijziging door GOB Leiden
9.1 Opdrachtnemer heeft het recht een opdracht te annuleren indien het minimum aantal inschrijvingen vereist voor een goede uitvoering van de opdracht, welke ter beoordeling door opdrachtgever, niet wordt behaald. Een dergelijke annulering leidt niet tot enige vorm van schadeplichtigheid van opdrachtnemer.
9.2 Onder
 omstandigheden (waar onder 
bijvoorbeeld onvoldoende
 deelnemers aan een
 programma) 
is GOB Leiden
 gerechtigd om de datum, het tijdstip
 en/of de 
locatie
 van het programma te
 wijzigen. GOB Leiden zal dan
 in overleg
 treden met de opdrachtgever om te proberen
 in goed overleg
 een alternatief te
 bieden. Indien naar
 het 
oordeel van GOB Leiden
 de deelnemer in
 redelijkheid
 niet 
kan 
worden
verwacht 
dat
 hij 
het 
programma
 onder
 de 
gewijzigde voorwaarden bij 
kan 
wonen, kan GOB Leiden
 besluiten het programma
 te annuleren.
 In dat geval
 zullen
 de in rekening 
gebrachte kosten 
worden
 gecrediteerd en het geen is betaald
 zal
 door GOB Leiden binnen
 10 werkdagen na de annulering worden
 terugbetaald met gebruik
 van het bankrekeningnummer
 via
 welke de 
betaling 
is ontvangen. Over terug te
 betalen 
bedragen wordt geen
 rente vergoed.
9.3 In geval van verhindering van een deelnemer voor een GOB Leiden-training en coaching is de deelnemer eenmalig gerechtigd voor een volgende GOB Leiden-training en coaching in te schrijven. Indien de melding van verhindering binnen 4 weken voor de overeengekomen datum van de GOB Leiden-training plaatsvindt, is de opdrachtgever naast het overeengekomen trainingstarief een eenmalige vergoeding gelijk aan 5 % van het trainingstarief aan de opdrachtnemer verschuldigd.
9.4 Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om ten aanzien van een GOB Leiden-Training, coaching of een interventie en inhoudelijke wijzigingen aan te brengen.
9.5 GOB Leiden aanvaardt 
geen
 enkele aansprakelijkheid voor
 kosten
 van deelnemer of zijn organisatie,
 die zouden
 kunnen
 worden
 veroorzaakt door een wijziging of
 annulering van een programma.

Artikel 10: Inschakeling van derden
10.1 Het betrekken of inschakelen van derden door opdrachtnemer bij de uitvoering van een opdracht geschiedt uitsluitend na overleg en met toestemming van opdrachtgever.

Artikel 11: Kosten voor deelname
11.1 Een eerste kennismakingsgesprek is altijd 
kosteloos. Een evaluatiegesprek is 
in de kosten voor
 het programma
 inbegrepen.
11.2 De 
kosten 
voor
 deelname zijn 
opgenomen 
op het 
inschrijfformulier voor het
 betreffende 
programma
 en gelden per deelnemer. Zij
 zijn exclusief btw en inclusief materiaal
- en 
arrangementskosten,
 tenzij
 anders
 vermeld 
bij
 de 
inschrijving.

Artikel 12: Betalingsvoorwaarden
12.1 Opdrachtgever dient de facturen van opdrachtnemer binnen 14 dagen na factuur-datum te voldoen.
12.2 Bij overschrijding van de betalingstermijn is opdrachtgever in verzuim. Met ingang van de datum waarop het verzuim is ingetreden is opdrachtgever over het openstaande bedrag een contractuele rente ad 1% per maand verschuldigd, een gedeelte van een maand voor een gehele gerekend.
12.3 Is opdrachtgever in verzuim, dan behoudt opdrachtnemer zich het recht voor om de deelnemers van opdrachtgever voor vervolgopdrachten uit te sluiten.
12.4 Indien opdrachtgever met betaling dan wel met de nakoming van enige andere verplichting uit een overeenkomst in verzuim is, is opdrachtnemer gerechtigd zonder gerechtelijke tussenkomst over te gaan tot gehele of gedeeltelijke ontbinding van die overeenkomst, welke onverminderd het recht van opdrachtnemer om schadevergoeding te vorderen.
12.5 Zowel opdrachtnemer als opdrachtgever zijn gerechtigd deze overeenkomst onmiddellijk te beëindigen indien de ander partij surséance van betaling heeft aangevraagd of in staat van faillissement is verklaard, dan wel – in het geval opdrachtgever een natuurlijk persoon is – onder curatele is gesteld of overlijdt.
12.6 Alle buitengerechtelijke incassokosten – met een minimum van 15% over het openstaande bedrag – komen volledig voor rekening van opdrachtgever. Als zodanig worden mede aangemerkt de kosten van advocaten, deurwaarders en incassobureaus, welke kosten worden vastgesteld overeenkomstig de geldende c.q. gebruikelijke tarieven.
12.7 Als
 er 
minder 
dan 14 dagen liggen tussen inschrijving en 
de aanvang van 
het
programma,
 dient het gehele bedrag
 voor deelname 
in één
 keer
 te worden betaald.
12.8 Indien 
niet
 tijdig 
is 
voldaan,
 zal 
de 
deelnemer 
worden
 uitgesloten 
van deelname
 aan 
het
programma. 
Alle 
door GOB Leiden 
in 
redelijkheid gemaakte 
(incasso‐ 
en 
overige) 
kosten 
en
eventuele 
door GOB Leiden geleden 
schade
 zullen 
voor
 rekening 
van 
de 
opdrachtgever 
(en 
indien 
van
 toepassing,
 de
 deelnemer)
 worden 
gebracht, 
met 
een 
minimum 
van 
€50. Ook
 is 
dan 
de
 wettelijke
 rente 
verschuldigd.

Artikel 13: Intellectuele eigendom
13.1 Het is opdrachtgever zonder schriftelijke toestemming van opdrachtnemer verboden om de door opdrachtnemer verstrekte ontwerpen, afbeeldingen, tekeningen, modellen, programmatuur, offertes en dergelijke (hierna: stukken) aan derden te vervreemden, te tonen of anderszins in gebruik te geven. Het is opdrachtgever wel toegestaan deze stukken te vermenigvuldigen voor eigen gebruik voor zover de opdracht dat redelijkerwijs met zich meebrengt.
13.2 Tenzij anders is overeengekomen, blijven de auteursrechten alsmede alle overige rechten van intellectuele eigendom op deze stukken bij opdrachtnemer.
13.3 Opdrachtgever is gehouden de stukken op eerste verzoek aan de opdrachtnemer te retourneren op straffe van een boete van € 460,- per dag.
13.4GOB Leiden heeft 
intellectuele
 eigendomsrechten 
op het trainingsmateriaal,
 readers
 en 
oefeningen. 
Opdrachtgever en
 deelnemer
 mogen zonder uitdrukkelijke
schriftelijke toestemming 
van
 GOB Leiden geen gebruik maken 
van deze 
producten anders dan bij de
 uitvoering van het 
programma.
 Natuurlijk is de deelnemer gerechtigd zijn
 via 
het
 programma
 verkregen  
kennis te
gebruiken, mits
 daarbij
 geen vertrouwelijke informatie ter
 kennis van
 derden 
wordt gebracht, 
en mits
deze
 kennis niet te
 herleiden 
is tot
 andere deelnemers.

Artikel 14: Geheimhouding
14.1 Gegevens van de opdracht zullen door opdrachtnemer zonder toestemming van de opdrachtgever niet ter kennis van derden worden gebracht.

Artikel 15: Klachten
15.1 Klachten
 over 
het programma dienen door 
de deelnemer binnen
 10 werkdagen na
 beëindiging van 
het
 programma
 schriftelijk te worden gemeld
 aan
 GOB Leiden. 
De klacht
 dient
 een zo gedetailleerd
 mogelijke
omschrijving van
 de klacht te bevatten,
 zodat
 GOB Leiden in
 staat 
wordt
gesteld adequaat
 te reageren. Indien een klacht gegrond is,
 kan GOB Leiden besluiten
 de 
deelname kosten
 (gedeeltelijk) terug
 te
 betalen.

Artikel 16: Methode en middelen; vertrouwen
16.1 Uitgangspunt van een programma van GOB Leiden is de deelnemer; dat gene 
waar hij
  zich bewust
 van 
is
 en wat 
bepaald
 hoe
 hij 
tegen 
zichzelf en het
 leven 
aankijkt.
 Dit wordt
 gevormd door 
zijn 
fysieke gegevens, 
de culturele
 context
 en 
zijn persoonlijke
 geschiedenis. 
Deze uiten
 zich in een samenhangend
 systeem van 
intellect, acties 
en 
emoties. Omdat
 deze
 drie onlosmakelijk 
met elkaar
 verbonden zijn, kan elke verandering
 ingezet en ondersteund
 worden
 vanuit 
een van
 deze
 drie 
gebieden. Over het algemeen zal de eerste inzet
 van
 het programma
 die van 
het intellect en ervarend
 leren zijn.

Verandering 
gaat altijd gepaard met
 een leerproces. 
Het leerproces 
is 
niet per
 definitie
 leuk
 of
 comfortabel. Immers,
 nieuwe 
inzichten 
en 
acties betekenen vaak dat oude, als vertrouwd en veilig ervaren
 vanzelfsprekend heden 
moeten worden verlaten.
Mede in verband 
hiermee beseffen
de deelnemer
 (en voor zover van toepassing: de opdrachtgever)
 en GOB Leiden dat
 voor de 
goede uitvoering 
van het 
programma
 een goede en vertrouwensvolle 
onderlinge relatie een vereiste
 is.
 Wanneer 
zich door welke
 externe of interne omstandigheden dan ook, 
een 
situatie voor doet waardoor
naar
 oordeel
 van GOB Leiden een onwerkbare
 relatie ontstaat, zal GOB Leiden naar beste
 vermogen een oplossing
 zoeken, waarbij 
zij haar
 uiterste
 best
 zal
 doen de waardigheid van de 
deelnemer te respecteren.
In dien desondanks
 naar het redelijk
 oordeel
 van GOB Leiden geen
 adequate 
en 
werkbare oplossing wordt 
gevonden, kan GOB Leiden besluiten 
de 
deelnemer van deelname aan het programma
 uit te
 sluiten. 
In 
een dergelijk geval
 heeft de opdrachtgever
 c.q.
 de deelnemer
 geen recht
 op 
terugbetaling
 van
 (enig 
deel 
van)
 de 
kosten van deelname.

Artikel 17: Aansprakelijkheid
17.1 GOB Leiden is 
aansprakelijk voor 
tekortkoming en in de uitvoering 
van 
het programma 
voor zover deze 
het gevolg zijn van 
het niet in acht
 nemen
 van zorgvuldigheid,
 deskundigheid
en vakmanschap waarop
 bij het
 uitvoeren 
van het programma mag worden vertrouwd.
 De 
aansprakelijkheid voor de
 schade 
veroorzaakt 
door de
 tekortkoming en 
wordt
 beperkt
 tot 
de 
hoogte van de 
deelname kosten
 die GOB Leiden heeft ontvangen.
17.2 Deze 
beperking van aansprakelijkheid is
 alleen
 dan niet 
van 
toepassing in dien
 in
 een onherroepelijk 
vonnis 
de aansprakelijkheid van GOB Leiden wegens opzet 
of
 bewuste roekeloosheid
 van GOB Leiden 
is 
vastgesteld. Aansprakelijkheid
 met betrekking tot bedrijfsschade en/of 
indirecte schade,
 daaronder begrepen
 gevolgschade, gederfde
 winst,
 gemiste 
besparingen
 en schade
 door bedrijfsstagnatie
 worden 
nadrukkelijk uitgesloten.
17.3 De deelnemers
 dienen
 overigens tijdens 
het 
programma
 te allen tijde
 zorg 
te dragen voor hun
 eigendommen. GOB Leiden is 
niet aansprakelijk 
voor schade 
die 
wordt veroorzaakt aan eigendommen van deelnemers. De deelnemers 
wordt
 geacht
 veiligheidsinstructies
 en
–normen 
op 
te 
volgen.

Artikel 18: Toepasselijk recht en bevoegde rechter
18.1 Op deze
 algemene
 voorwaarden,
 en op alle overeenkomsten
 of 
offertes waarop
 deze 
betrekking
 hebben,
 is uitsluitend 
het Nederlandse recht van toepassing.
18.2 Als partijen 
een geschil hebben dat
 voortvloeit
 uit
 of verband 
houdt 
met
 de
overeenkomst of
 met deze algemene 
voorwaarden,
 dan zullen 
zij zich 
tot 
het uiterste
inspannen 
dit in onderling
 overleg
 op te lossen, 
waarbij zij gehouden 
zijn om zo nodig 
gebruik
te maken van een 
mediator.
18.3 Geschillen voortvloeiende uit of verband houdende met een aanbieding aan of een overeenkomst met de opdrachtgever zullen worden beslecht door de rechter te Den Haag.

Valkenburg,
November 2019

natalie@gobleiden.nl

btw-identificatienummer: NL002102525B11